9.4.11

Vampiiri päevikud: Vampiirid ja ilusad

Hakkan kohe vaatama Vampiiripäevikute uut osa.

Sulle aga, mu õpetatud sõber, sissejuhatus Vambipäevikutesse:

Peategelane on viieline koolitüdruk Elena, kes on üks ühele koopia pahast, litsakast, man-eater vene vampiirist Katharina Pavlovast:
Elenal on väikevend Jeremy, kes on täiesti randon tegelane. Nagu Thorne Forrester:

Elena ja Jeremy vanemad hukkusid hiljuti avariis.Aga! Wait! Selgub, et Elena on lapsendatud. Tema pärisisa on tema kasuisa vend Onu John aka Vampiirikütt. Tema ema on ajalooprofessor Isobel aka Vampiir.

Elena ja Jeremy elavad koos oma (kasu)ema õe Jennaga, kes juhtumisi deidib mehega, kes, enne kui temast sai Vampiirikütt, oli abielus Elena (päris)ema Isobeliga ja kelle nimion Alaric (?):
  Elenal on paar sõpra. Bonnie, kes on nõid. Caroline, kes on Vampiir:
Matt, kes on (veel) inimene:
ja üks kutt, kelle nimi mulle praegu ei meenu, kes on Libahunt:
Nüüd jõuame kõige olulisema juurde.

Elenal on kaks meest. Vennad Salvatored (?). Stephen ja Damon. Omal ajal ampsas neid litsakas venelane Katharina, lootuses, et neist saab talle paar lõbusat boy-toyd, aga poisid osutusid pipardeks.

Stephen on nagu Edmund või nagu Ridge:
Ta on hea, inimesi ei tapa, joob loomaverd ja nemad Elenaga armastavad teineteist.Nad on ka juba seksinud. Ei mingeid sinikaid ega liigestest väljas jäsemeid.

Damon oli alguses paha ja tappis inimesi, aga Elena headus parandas ta ja nüüd ta joob verd haiglast varastatud doonorikotikestest. Elena teda "sel moel" ei armasta, kuigi ma ütleks, et vahel ta vaatab ja katsub Damonit õige kahemõtteliselt nii et kutt on üsna segaduses. Damon:
Damon, Stephen ja Caroline kõnnivad päise päeva ajal päikese käes (aga kahjuks ei sädele), sest neil on olemas nõia meisterdatud võlusõrmused:
Võlusõrmused on olemas ka Vampiiriküttidel. Nende sõrmused kaitsevad neid, kui miski üleloomulik üritab neid tappa. Kaitsevad siis sel moel, et nad surevad umbes veerandtunniks, tõusevad siis püsti, klopivad jope puhtaks ja lasevad aga edasi:
Igatahes on nüüd lugu nii, et Maailma Vanim Ürgvampiir Klaus tahaks ka päikese käes kõndida ja soovib purustada iidset needust, mis lubab vampiiridel ja libahuntidel ainult öösiti ringi uidata. Konks on selles, et ka libahundid on huvitatud selle needuse purustamisest, sest kumb enne jõuab see on võidumees ja... ma ei tea, mis siis teistega juhtub. Küllap midagi HIRMSAT, sest kõik rabelevad hirmsasti selle nimel.

Needuse murdmiseks on vaja hirmus palju asju: on vaja toimetada riitus paigas, kus on põletatud palju nõidu, on vaja kuukivi, ühte nõida, ühte libahunti, ühte vampiiri ja surnud Elenat. Ja siin see konks ongi. Ühed tahavad Elena maha lüüa ja teised kaitsevad teda.

Eksole huvitav sari?!

1 comment: