25.2.12

DRIAZI COMBO!

Vampiiri päevikud: 3. hooaeg, 14. osa: OHTLIKUD SUHTED (Pierre Choderlos de Laclos - oh pierre, you shouldn’t have come!)

 

Kosekad Matt ja Elena on polikliinikus ja ribikardinate vahelt hiilib neid tume salapärane KUJU.

Elena hakkab pärast polikliiniku parklast välja tagurdama ja nagu ikka juhtub kui naiste autodel tagurdamisandureid pole: sõidab prügikastile otsa. Autost väljudes selgub aga et prügikasti polegi! On hoopis Klaus Barbie. Pärast pisikest käsikähmlust millega liitub ka ürg-Elijah, lahkub Klaus Barbie pahaselt podisedes. 

 

Elena on nüüd oma kahe mehega köögis kena hommikut veetmas, kui tuleb postiljon ja poetab porimatile ümbriku. Ümbrikus on uhke kullast ballikutse – ürgvampiirid korraldavad soolaleivapeo. Pole viisakas keelduda. Kõik jooksevad kohe kleite valima.

Ürgvampiiride majas käibki juba lõbus pidueelne askeldamine: Klaus Barbiele tehakse maniküüri, Kool ja Finton on oma uhked lõvilakad maha ajanud ja passitavad smokke selga, Elija viksib kingi… Ainult Klaus on pahas tujus ja kurjustab Klaus Barbiega, et see julges Elena elu kallale kippuda. Noorte vahel tõuseb kohe päris tüli, aga siis astub tuppa MOM. Ta käed on lahkelt ette sirutatud, tema seljataga särab soe päike ja õrn hääleke laulab: „head lapsed – need kasvavad vitsata! Arm aitab enam kui hirm!“



MOM müksab Klausi ribidesse, näpistab põsest ja küsib: „Noh! Kas sul pruuti ka on? Kelle sa õhtul pidusse tood?“

Klaus langetab pea ja ütleb, et temal pruuti pole.

Hübriid-Tyler, kes on ilmselt hetkel mingi muu projektiga hõivatud ega saa sarjas kaasa lüüa, on jätnud vampiiri-Carolineile telefoni sõnumi, et kui ta tagasi tuleb, siis on ta palju parem mees!

Aga vampiiri-Carolineil on teisigi kosilasi: Klaus on poetanud ta porimatile ümbriku kuldse ballikutsega ja suure karbi koheva kleidiga. Caroline puristab lonti ja teatab, et tema selles napakas tuhkatriinufetišis ei osale. Word! Aga Elena ütleb, et tal on deiti ja turvameest vaja ja Caroline peab siiski kah ballile minema. Bummer!

 

Klaus Barbiel on ka pidusse kutti vaja ja tal ei tule pähe kedagi paremat kui inim-Matt. Kutsubki siis selle.

Ja ongi piduõhtu käes! Maja särab tuledes, kõigil on paremad riided seljas ja shampaklaas käes. Nurgas mängib keelpillikvintett.

Kool tuleb ja ülbitseb Damoniga. Ütleb sarja kauneimale mehele, et ’silma sa küll eriti ei torka’. Damon hakkab juba peaaegu pahandama, aga siis siseneb saali TUHKATRIINU! Ei, vabandust. Aegluubis ja romantilise muusika saatel liugleb saali pronksikarva koogis Elena. Kõik mehed tarduvad, lõuad ripuvad, ila niriseb… 

 

Stefan ja Damon sööstavad mõlemad tuhkatriinu poole. Stefan jõuab esimesena. Elena võtab kummasegi käevangu ühe Salvatorei ja sammub aegluubis, romantilise muusika saatel ballisaali.

Vähe moodsama tjuuni saatel siseneb Caroline, seljas Klausi saadetud sinine kook. Klaus tardub, laseb lõua rippu ja ila nirisema, aga Caroline käratab, et ’kus krt siin baar on rsk mul on räme janu?!’ ja marsib minema.

Ürgvampiirid peavad kõnet ja Elijah teatab, et nüüd järgneb tuhandete aastate vanuse kombe kohaselt TANTS. Väike lootus oli, et tuleb ligipuudutustants, aga on vist veelgi vanem. Meenutab kadrilli. Damon viib Elena tantsule, välja näeb suht sama puine kui viimati. Stefanil on nägu HAPU. 

 

Klaus üritab ka Carolineile tantsuajal komplimente puistata, aga naise vastus on põmselt STFU!

Stefan tuleb ja plaksutab Elena ja Damoni kadrilli laiali. Keerutavad noored muheledes tantsu.

Stefan: ’noh, sa ajasid Damonil küll 30 sekundiga kõvaks.’

Elena: ’ta lihtsalt valvab mind.’

Stefan: ’aeg tal aru saada, et sul pole valvurit vaja’

Elena limpsab keelt: ’tule, räägime omavahel’

Stefan limpsab keelt: ’ok’

 

Damon tantsib samal ajal Klaus Barbiega, kes jõllab üksisilmi inim-Mattiga tantsivat Carolinei.

Damon: ’ära jõllita, kriipi’

Klaus Barbie: ’muidugi on moor ilus, Klaus andis talle kõik hilbud selga’

Damon: ’noh, sa pole kah just päri peni’

(dialoog muutmata, eestikas)

 

Elena ja Stefan sosistavad õuemurul. Elena palub Stefanil Damoni omal sabast maha kangutada, et ta saaks minna MOMiga rääkima. Elena küsib veel väriseval häälel: ’on ju nii et sind huvitab ainult Klausi surm ja mitte miski muu?’

Stefan teeb kurva diibi naeratuse ja möönab et nii on. (muusika on selline, et kõik nutavad selle piraka vale peale. TISSUE WARNING!)

 

Kool ja Klaus Barbie arutlevad, et parteei on jõle chill, et tapaks äkki parklas inim-Matti ära. Mõeldud, peaaegu tehtud!

Stefan kargab Damonile kallale ja keerab tal kaela kahekorra, et Elena saaks segamatult MOMi juurde minna.

MOM tossutab buduaaris viirukit ja pobiseb nõiasõnu. Kusjuures laual on tal male, mille kõik nupud on valged. Kui very twilight…. Aaaawwwwwwwwwwwwww

 

MOM spillib nüüd, et tal on kaval plaan kõik oma lapsukesed maha lüüa. Aga kuna Klaus on surematu, siis on plaan järgmine: kõik lapsed liidetakse ussisõnade ja Elena vere abil ja siis kui üks maha lüüa, siis surevad kõik, ka Klaus. 

 

Klaus katsub endiselt Carolineiga kurameerida. Nüüd nad vaatavad millegipärast õues seisvat hobust. Klaus räägib kurva loo, kuidas ta isa tappis tema lemmikhobuse. Haledus töötab naiste puhul alati. Seda teavad kõik, keda õlle paiste ajab või kes on kiilastuv punapea (eksole, Endel?)

Damon ja Stefan maadlevad raamatukogus kahekorra käänatud kaela pärast. Stefani arvates on Damon liiga emotsionaalne.

Klaus Barbie on inim-Matti parklasse meelitanud, et Kool saaks ta ära süüa. Matt võtab autost oma jope ja viskab selle Klaus Barbie õlgadele. Klaus Barbie heldib hetkega ja tühistab tapaplaani. Aaawwwwwwwwwwwww

Elijah pinnib Elenat, et mis siis MOM rääkis ka. Elena valetab hääle värisedes ja silmade vilades, et ’ei midagi, vahetasime retsepte, siis embasime ja ta ütles kui väga ta oma peret armastab’. Kõigile jagatakse kätte Elena verega kangestatud roosa shampa klaasid. Ürglapsvampiirid võtavad kõik sõõmu ja KABUUM! Nüüd on nad üheks liidetud! MAAGIA!

Klaus näitab Carolineile oma maale. Suured uhked lõuendid. Pliks muidugi on nipsakas ja küsib, et ’kas Louvreist panid pihta?’ äkki neiul koidab ja ta küsib hämmeldunult: ’ise joonistasid ve?’

 

Klaus: ’Jap. Üks mu maal ripub isegi Ermitaažis. Paysage. Tempera. Oled ermitaažis käinud?

Caroline : ‘pole ma kusagil käinud’

Klaus : ‘ma viin sind. Ükskõik kuhu. Rooma, pariis... tokio’

Caroline : ‘VÄÄÄU ! käi perse !’

 

Damon käsib Elenal kodinad kokku korjata ja kojuminek! naine põtkib vastu.

Elena : ‘miks sa vihane oled ?’

Damon : ‘ma armastan sind !’

Elena : ‘no vot see on probleem’

Damon punnitab silma : ‘ah et ma hoolin liiga palju ? aroonia !’

 

Kool üritab pimedal rõdul inim-Matti emmata, aga Damon kargab vahele ja heidab Kooli rõdult alla otse lahkuvate külaliste susside ette. Kõik kiljuvad. Damon pühib pinzaki puhtaks ja teatab, et ‘ei no ma olen ju tsipa hull, aga ega probleeme kah ei tahaks tekitada’ ja sammub minema. 

 

Klaus on nüüd Carolinei padjale poetanud pliiatsiga joonistatud hobusepildi. Neiu sulab. Aawwwww

Stefan on Elena koju saatnud ja seisab kinganinaga säärt hõõrudes ukse kõrval.

Stefan : ‘head ööd’

Elena : ‘a sa päriselt ka mitte midagi ei tunne ? mina küll tunnen ! ma tunnen kõike !’

Sefan : ‘ Elena, stopp !’

Elena : ‘ ei taha lõpetada !’

Stefan : ‘arvad, et ma tahan selline olla ?! (TISSUE WARNING) ma hammustasin sind ! ma vihkan ennast ! KUI MA LUBAN ENDAL HOOLIDA, SIIS MA EI TUNNE MUUD KUI VALU’ oh njuuutz bloody njuutz...

 

Klaus Barbie üritab ka meest saada ja läheneb baaris inim-Mattile. A mees on konkreetne, ütleb kohe ära, et pole huvitatud ja head aega.

Damon tuleb viinapudeliga Klaus Barbiet lohutama ja pakub, et see otsigu omale mõni vastupidavam tüüp, kes kohe ei murdu. Klaus barbiel tõmbab kohe pilk uduseks : ‘ja kes see siis olla võiks ?’

Ja juba Damon rebibki Klaus Barbiel riideid seljast. Võtab tagant.

 

Sedasi romantiliselt läheme väikesele pausile,

 

et siis jätkata :

 

SILMAILU KAH:

 
BÄTŠELÖÖR BEN 


Vampiiri päevikud: 3. hooaeg, 15. osa: ALL MY CHILDREN (70ndate seebikas)

 

 

Soovitan närvirahustuseks pitsikese võtta. Tuleb väga idiootlik ja melodramaatiline osa. TISSUE WARNING ALL THE WAY!

Kurb Elena ärkab kurva muusika saatel ja vaatab kurvalt, et telefonis pole ühtegi vastamata kõnet.

Kurb Stefan istub kurva muusika saatel ja kirjutab kurvalt päevikut.

Kurb Elena helistab kurvale Stefanile. Stefan vajutab MUTE.

Kurb Elena helistab rõõmsale Damonile, kel pole Elena hädadest sooja ega külma, sest tal lebab linade vahel Klaus Barbie. 

 

Kõik mehed on kurva Elena hüljanud. Kurb Elena paneb selga musta kleidi.

Elena koputab Damoni lossi uksele ja ukse avavad palja torsoga Damon ja rebenenud kleidis sasipäine Klaus Barbie.

 

Elena on pissed, et Damon [tsenseeritud] Klaus Barbiet. Damon arvab, et pole Elena asi, keda ta [tsenseeritud].

Damon võtab hommikusöögiks stakani viskit ja Elena hakkab halama, et MOM kavatseb kõik oma lapsed maha tappa. Damon rõõmustab, aga Elena on millegipärast Elijahsse kiindunud ja tahaks teda päästa. Plika on põrunud. Damon on kah sama meelt ja küsib, et ’mispärast on sul selline nägu peas nagu oleks keegi pandamõmmit tulistanud?’

 

Ürgvampiirihäärberis on lapsed kõik särtsu täis: Elijah nuusib MOMi salveipundart, Klaus Barbie saabub koju ja KOOL mõnitab teda litslike elukommete eest. Klaus istub diivanil ja lõpetab oma järjekordset söejoonist, mis ilmselt tulevikus ripub Ermitaažis.

KOOL ja Klaus lähevad varavalges baari napsule ja Klaus Barbie karjub neile järele: „Minge jah! Siin maja sees on vastikult palju mehi ringi roomamas!“ KOOL karjub vastu: „Täpselt nagu sinu sees!“

Bonnie proovib kah seda va salveipõletamise niput, mis MOM tegi, et keegi väljaspool tuba juttu ei kuule. Elena kurdab samal ajal, et Damon ärples oma seksiseiklustega ja Caroline kuulab ukse taga ja karjub, et salveinipu ei tööta.

 

Pika igava dialoogi käigus selgub, et MOM on tulnud teistpoolsusest tagasi selle abil, et ta imeb jõudu kõigilt Bonnie suguharu nõidadelt.

Damon ja Stefan lepivad vereklaasi taga kokku, et nad kumbki pole Elena jaoks piisavalt head.

Elijah viib Elena metsa jalutama. Kõnnivad võpsikus ja Elijah pajatab, kuidas elu oli muistses viikingite ameerikas. Elijah ütleb, et Elena on vilets valetaja (ja nii on). Küsib, et mis MOMil plaanis on ja Elena (hea laps) patrab kohe välja. 

 

Elijah virutab jalaga vastu maad, põrguuksed avanevad ja Elijah ja Elena vajuvad maa alla.

Elena on nüüd maa all koopas vangis ja tema vangivalvur on Klaus Barbie

Damon uurib ope Alaricult, et kas see on ehk Elenat näinud ja ope Alaric irvitab, et „näe, leidsid ka aega helistada ürgseksi vahepeal.“ Elena on nähtavasti kuulutuse lehte pannud, sest kõik teavad nüüd, kes kellega seksib.

Damon soovitab ope Alaricul Elena magamistoas kinni siduda.(vt Endli pea seest)

What?

Eee…

….

Aaa..

Et Elena ei keeraks klausitapmist nässu.

Elijahl on Salvatorei-poistele pakkuda järgmine diil: nad saavad Elena tagasi kui pidurdavad MOMi tapaplaani. Kuna MOMi jõud tuleb nõidadelt, siis tule nõiarida hõrendada. Maakeeli: tuleb kas Bonnie või ta ema vagaseks teha.

Elijah: teil on aega 21:06ni

Damon: vahi kui täpselt paned!

Elijah: täiskuu!

Damon: aaa

 

Klaus Barbie  teeb samal ajal koopas Elenast seksikaid reidipilte, et nendega Elena peikasid inspireerida.

Damonil on mingi nõrgavõitu ja ebaselge varuplaan, mis näeb ette, et tuleb Elijahle pistoda rindu lüüa. Ma praegu ei näe, kuidas see probleemi lahendaks, aga noh…. Wadevva… oh ma olin ühe detaili täitsa unustanud – nimelt on kuidagi nii, et üks vampiir ei saa teist vaiatada, siis sureb ta ise maha. Krt, mulle kohe ei meenu, et kas siin vahepeal pole juba vampiirid teineteist vaiatanud… nagu oleks… no ju läks kõigil meelest ära! Igatahes! Nüüd on see taas meelde tulnud ja vaiatamise peab enda peale võtma ope Alaric. Caroline avab oma dekoltee ja meelitab Klausi eemale ja samal ajal ope Alaric vaiatab KOOLi, kes ta hullule doktorpruudile ligi tikkus ja ütles ta kohta „ilus väike terava keelega asi“.

 

MOM on teinud murule soolast pentagrammi, tõrvikud põlevad ja meeleolu on pidulik. Finton on MOMi plaanist teadlik ja kuna tema kõrgete moraalinormide kohaselt on vampiirid vastikud ja ta põlgab ennast, siis on ta valmis end ohverdama, et kõik kooleksid.

Aga keset pidulikku momenti hakkavad kõik ürgvampiirilapsed kuhtuma, sest KOOL sai ju vaia. Klaus Barbie kuhtub ja Elena pistab jooksu. Klausil lööb Carolinei kõrval pargipingil piste rindu, Finton kuhtub keset pentagrammi jne.

Klaus jookseb ubtänavasse, kus ope Alaric Kooli kuhtund laipa lohistab ja virutab ta vastu seina, tõmbab pistoda välja ja kõik lõpetavad kuhtumise. Ohjah…

Elena pole oma jooksmisega eriti kaugele jõudnud, sibab ikka samas koopas ringi, aga õnnekombel on ta nüüd koperdanud sinna koopasse, mille uksel on vampiirilukuvõlusõna peal ja Klaus Barbie ei saa sisse.

Ope Alaric istub oma murdund ribidega doktoripreili tugitoolis, preili silitab teda jääkotiga ja räägib magusat armujuttu. Ope Alaric sulab nagu lumememm kevadel. Aawwwwwwwwwww

Damon ja Stefan viskavad kulli ja kirja, et kumb Bonnie peab ära tapma.

Klaus Barbie on vahepeal oma juurte juurde naasnud ja tuleb nüüd koopauksele bensiinikanistriga, valab Elena bensiiniga üle ja tõmbab tikku. 

 

Elena peab maha pika igava monoloogi, mis ei puuduta maakeelset versiooni nii et ma jätan selle siinkohal välja. Klaus Barbie otsustab momendil Elenat mitte põlema panna.

 

Ülejäänud ürgpere seisab nüüd kõik pentagrammi sees või ümber ja pilluvad vastastikku jämedusi.

Bonnie ja ta ema on nõiamajakeses peidus. Bonnie ütleb, et ’kle, siin on täitsa hea ja mõnus, lähme keldrisse.’ Keldris on Stefan, kes teatab, et ’Bonnie, baby, harvendame nüüd ridasid'.

Bonnie: möh?.... NOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOES!

Järgneb selgitus: MOM saab energiat nõiarivilt (elus ja surnud) ja selle katkestamiseks peab rivis seisma üks, kes pole nõid.

Järgneb lahendus: Bonnie emast saab vampiir. Damon hammustab teda or smth like that.

MOMi energia kaob ja nad haihtuvad koos Fintoniga kusagile…. Õhku?

Kõik paugub ja tuled sähvivad.

 

Elena on nüüd jälle kurb, sest Bonnie ei taha teda näha. Ju on pahane et tema nõiaemast vampiir sai.

Selgub, et kulli ja kirja viskamise tulemusel oleks pidanud Bonnie ema vampiiriks tegema hoopis Stefan, kes pärib nüüd Damonilt, et millest selline suuremeelsus?

Damon: ma vaatan sa inimverd enam üldse ei joo ja punnitad et jälle hea olla. Millal viimati rüüpasid verd?

Stefan: enne seda kui ma plaanisin Elenaga sillalt alla sõita.

Damon: tadaaaa!

Stefan: ise sa ju ka armastad Elenat

Damon: jap. Aga ta ei taha mind. Ja no olgem ausad, mul tuleb paha tegelase mängimine paremini välja (tõsi!)

 

Elijah on Elenale tänukirja saatnud. „jadda, jadda, jadda, jadda… THÄNKS!“

 

Ürgvampiirid on kõik laiali jooksnud. Elijahl on rämedad süümepiinad, et ta on nii paha ja paha ja paha…

Klaus põletab oma joonistusvihikut, mille ta on täissirgeldand Carolinei portreesid. Aawwwwwwwwwwww

Klaus Barbie ja Klaus tõdevad, et nääh, jälle ainult kaks me kaks. olgu siis nii. fine!

Klaus Barbiel on telefonis muuvi koopaseinajoonistest ja seal on mingi puukummardamise pilt, mis ajab Klausi kohe närvi, sest selgub, et kusagil on suurevalgetammepuu poeg kasvamas ja selle abil saab ju teda ikkagi kuidagi vagaseks teha! 

 

Ope Alaric ärkab võpatades, vaatab ringi, et krt kus ma nüüd siis olen. Näeb et doktoripreili tudub sealsamas. Muigab ja läheb kööki doktoripreili kotti sobrama. Võtab seal pabereid välja ja ühe kaltsu sees on tapanuga. A mis nuga see täpselt on, seda ma nüüd ei oska öelda. Äkki on seesama, millega ope Alaricu pussitati. Näiteks. Igatahes kui ope Alaric pilgu tõstab, seisab köögiuksel revolveriga doktoripreili,kes talle kuuli kerre kihutab.

 

FIN

 

Järgmine osa alles 15. märtsil! Suur jumal!

 

 

24.2.12

lugeja küsib


kus on? keegi ei plaksuta käsi!

Lugemispäevik 24

24. peatükk saadaval ainult tutvuste kaudu leti alt!