9.5.12

Vampiiri päevikud: behind the scenes

Vampire Diaries megapost: 3. hooaeg, 19.-21. osa


Driaz on kuidagi lahjaks läinud nii et nüüd serveeritakse komplektina: suppramag!

 

Algatuseks: supp

 

3. hooaeg, 19. osa: Pimesüdamik

Avakaadris näeme ope Alaricu, kes on end keldrisse lukustanud, sest temas elab kuri psühhopaat. Elena hea laps toob talle vett, leiba ja roosade piltidega ajakirju. 

 

Elena kokutab, punastab, köhib ja teatab siis lõpuks, et nad lähevad nüüd kahekesi Damoniga väikesele reisule, et tagasi tuua igav vend Jeremy. Väljasõidu raames on Elenal plaanis ka välja selgitada, keda, kas ja kui palju ta armastab ja kui võimas ikka on Damoni tõmme. (SPOILER ALERT! Tõmme on võimas).

 

Damonil omal reaktiivi pole (veel), aga igatahes lennutab ta daami first classis. Stefan muidugi seisab suunurgad allapoole, silmad märjad ja kiidab takka, et ’mine, mine jah, tutki omi tundeid… lörr…’ Stefan ütleb veel lõpetuseks Elenale teepeale kaasa, et ’be safe’ aka kasuta kantossi. Vendade värk…

 

Koolimajas käib samal ajal väike vampiiride tiinedraama: Caroline tahtis teha 70ndate stiilis tantsupeo, aga Klaus Barbie orgunnis hoopis 20ndate stiilis tantsulka. No ja ongi clässim. Isegi inim-Matt arvab et 20ndad on coolimad.

 

Carolinei meel on siiski rõõmus, sest ta kohtub metsas hübriid Tyleriga ja noored siirduvad varjendisse koinima.

 

Stefan ja Alaric istuvad keldris ja joovad kurvalt viskit. Siis hakkab Stefan opet näkku peksma, et see välja räägiks, kus ürgvampiiri tapavai on.

Elena ja Damon ongi suuremate vahejuhtumiteta kehvasti pesapalli mängiva vend Jeremy juurde jõudnud. Damon tahab teada, milline ürgvampiir tema esiampsaja on, et seda siis elus hoida ja nüüd on vaja et vend Jeremy räägiks millegipärast surnud vampiir Roseiga. Noh Jeremy siis räägibki, aga ei tea see Rose kah midagi, ütleb ainult järgmise nime, et kelle käest uurima minna.

Keset lõbusat dialoogi astub äkki ligi ürgvampiir KOOL ja äsab pesapallikurikaga Damonile piki piilumist. Damon suskab siis KOOLILE (krt…. äkki on Carl? Noh. Whatevva..) tüki puud kerre ja kõik panevad padinal ajama. 

 

Damon, Elena ja viies ratas Jeremy on nüüd kõik räpases motellis ühes toas ja kõigil on vähe imelik olla. Inimesed keeravad magama ja kuna toas on kaks voodit, siis palja torsoga Damon istub laua ääres, lakub juua ja jõllab Elenat. Elena jõllab vastu ja Damon läheb siis loogilise järjena ja viskab kah voodisse pikali. A plika on dramaatiline ja tuiskab toast välja. Damon kimab järele ja siis krt panevad postinajal tatti nii mis matsub. Damon kobab pliksi siit ja sealt, rebib jala omale ümber puusa ja hakkab juba pressima kui korraga meenub kõigile et ohoooo! PG-13 ja kaadrisse astub vend Jeremy. Kõik seisavad ähkides, käed rippus…

 

Ürgvampiiride majas leiab aset järgmine sündmus: Klaus Barbie tuleb kepseldes koolist koju, viskab ranitsa nurka ja tardub ukseaval, sest kamina ees seisab MOM. MOM ütleb, et tal jõud lõpeb ja ei jaksa enam… siis ta vajub vaibale maha ja olekski nagu surnud.

 

Vihane, rahuldamata Damon, morn Elena ja rõõmus vend Jeremy lähevad otsima vanavanavanavanavampiiri Mary Porterit, kelle lustakas hüüdnimi on Scary-Mary ja Damon on temaga mõistagi seksinud. Jõuavad siis Mary majja, aga seal istub juba ees KOOL, kes on Mary vaiaga täiesti ebaseksuaalsel moel seina külge naelutanud. KOOL teatab ülbelt, et võis küll olla, et tema ampsas kunagi miljon aastat tagasi Maryt, aga võis ka olla Klaus Barbie või lausa Klaus ise – tema igatahes välja ei ütle, sest ta teab, et Damon tahab siis kõik teised ära tappa. Peab selle kõne maha ja äsab aga jälle Damonile pesapallikurikaga. KOOL müksab Elenat ja see ajab koge Damoni nii vihale, et ajab end oma murtud jalgadel püsti ja peksab KOOLI makku, a no siis saab jälle ise tappa jne.

 

Ope Alaric on vahepeal kurjaks muutunud ja pärast pisukest näopeksu ja kägistamist räägib ta välja, et tapavai on seal koopas, kuhu vampiirid sisse ei saa. Noh… muidugi… kus mujal see saakski olla… seal imelisel müstilisel Kosel…

 

Ma katsun nüüd edasi anda seda keldriahvide poolt Elenale ja Damonile kirjutatud dialoogi. Omal mul oli natike raske probleemi hoomata, a no sa oled kultuurne ja õppinud… mine tea. niisiis. Damon ragistab oma murtud käeluu kokku, piidleb siis Elenat ja küsib, et ’mis värk selle reisuga siis nüüd oli õigupoolest? Et sõidame me kaks ja siis paneme tatti ja… mida see tähendab?’

Elena: Stefan arvab, et mul on sinu vastu tundeid

Damon: kas on?

Elena: dunno

Damon: arvasid, et reisupeal nuputad välja? Arvasid, et ma keeran perse (!!!) ja siis sul on hea lihtne otsustada?

Elena: ähh, puhh… sa lähed alati närvi, kui teel lamav politseinik on

Damon: a kui poleks lamavat politseiniku?

Elena ja mina: (meh?)

Damon: kle, sry, seekord ma asja sulle lihtsaks ei tee. Katsu ise välja nuputada.

Elena ja kõik teised hakkavad nüüd nuputama, et …. WTF?

 

 

Klaus flirdib jälle Stefaniga. Lakub huuli, meeliskleb, hüüab teda Ripperiks ja kutsub välja mängima.

 

Klaus Barbie on ope Alaricu koopasse vedanud. Vaia tooma. Noh. Läheb siis ope koopasse, ülbab seal midagi uksel seisva Klaus Barbie suunas ja Klaus barbie astub müdinal vampiirivabasse koopasse. Ja siis meenub mulle jälle MIB ja Edgar suit, sest nüüd ajab Klaus Barbie käed laiali ja hüüab: IT’S ME – MOM!

 

Väike vetsupaus ja siis… praad!

 

3. hooaeg, 20. osa: Ära ole pehmis!

 

Klaus maalib ilmatuma uhket lõuendit ja ütleb Klaus Barbie jopes MOMile, et pakkigu see oma kodinad kokku, hakkavad kolima. Klaus Barbie tahab tantsupeole minna. Klaus viriseb, aga on siis ikka lõpuks nõus.

 

Ope Alaric ja Klaus Barbie jopes MOM hauvad miskit kavalat plaani, mille atribuutideks on purk mingi pudiga ja pistoda. 

 

Ok, i see…

 

Ope rammib nüüd MOMi laiba kõrval Klaus Barbiele pistoda keresse ja MOM kolib oma kerre tagasi.

 

Caroline ja Elena kihistavad naerda ja mõlgutavad, et kellega pidusse minna. Bonnie date on tema poolvend (või no ma ei tea, ma loodan, et pole siis päris veresugulane, kuigi ta koos Bonnie emaga nagu elas… sest pidu edenedes paneb Bonnie küll oma vennaga himuralt tatti). Caroline igatahes soovitab, et Elena võiks minna Stefaniga. Noh… jah… miks ka mitte… (hookah). Caroline lisab veel, et ta on Bachelori näinud, ta teab kuidas see käib ja et nüüd on Stefani kord naist kobada. No kui nii võtta, siis küll jah…

 

Elena haarabki kohe telefoni, helistab Stefanile, itsitab naerda ja kutsub kuti deidile. Stefanil kohe silm särab ja keel lakub huult. TUHAT KORDA JAH! 

 

Damoni vampiirikõrv muidugi kuuleb seda jutuajamist ja ta soovitab Stefanil viia pliksile lilleke käe ümber, et ärgu rinda hakaku nõelaga torkima, suskab äkki ihhu. Kõigil on imelik.

 

Ope Alaric ja MOM on pisikesel väljasõidul Kose kalmistul, kus MOM näitab Alaricule paika, kus Klaus tal südame rinnust rebis. Keldriahvid on nüüd välja nuputanud skeemi, kuidas ühe vaiaga kõik ürgvampiirid maha tappa – MOM sulatab Alaricu võlusõrmuse vaia ümber ja ulatab siis opele THE ULTIMATE WEAPONI, mis näeb ausaltöelda välja nagu üks suur hõbedane ja sooniline dildo.

 

Kooli tantsupidu on täies hoos, kõik kepsutavad boad kaelas.

 

Elena proovib slow däänzi ajal Stefanile pajatada, kuidas ta Damoniga motellis liplockis, a Stefan ütleb, et tal pole vaja midagi teada. Ja noh, õige kah. Polegi nagu eriti midagi kuulata. Stefan lisab veel, et tal on suur au olla Elena tantsupartner. Kõik sulavad võiloikudeks.

 

MOM on ka pidus ja käsib Elenal endaga kaasa tulla. Hea laps lähebki. 

 

Vennad vampiirid tahavad muidugi oma armastatule järele tõtata, aga MOM on TERVE koolimaja ümber raputanud paksu soolajuti nii et vampiirid ei saa liikuma. Ma ei tea nüüd täpselt, mis värk neil vampiiridel selle soolaga on… sa tead? Sellised soolakad küüslauguleivad on küll väga head.

 

MOM kõnnib mõõdetud sammudega kääbaste vahel ja Elena koperdab ta kannul. MOM teatab, et tal on plaan ope Alaric ÜMBER TEHA. Tegelikult tähendab see siis seda, et opest saab vihane vampiire vihkav vampiir… i know…. AMAZING!

 

Ma ei tea, kui su aju veel plahvatanud pole, siis kohe käib kõmakas… MOM seletab, et tema on tegelikult ope vana sõber, sest siis kui Alaric sadu kordi suri (ja sõrmus ta jälle ellu äratas), siis MOM oli surmamaal (?) alati tema kõrval, patsutas teda ja jutustas lustakaid lugusid. 

 

Kõik vahivad silmad imestusest punnis.

 

Klaus on kah koolilaste tantsupeol. Läheb hübriid Tyleri ja Carolinei juurde ja ütleb, et ’astu kõrvale mees, ma õõtsutan nüüd ise su naist.’ Caroline pirtsutab, aga Klaus ütleb, et ta on alfa-isane, kõvasti ei hammusta ja rebib naise tantsupõrandale. 

 

nõiaBonnie on oma venna musutamise lõpetanud ja proovib MOMi soolaringi katki manada. 

 

MOM posib kalmistul midagi poti kohal. Räägib võõraid keeli. Tahab Elena verd ka potti, pliks ei taha anda, siis rebib kaugjuhtimise teel tal käenaha katki ja soristab palju vaja.  Ope Alaric joob nüüd kausist koolilaps Elena verd. Siis MOM lööb talle väitsa makku ja ope langeb surnult maha. 

 

Kuna vampiirid on soolarõngas lõksus, siis saadetakse kalmistule MOMi jahtima vend Jeremy (ammuga) ja inim-Matt (kaheraudsega). See on väga koomiline episood. Naersin päris kohe südamest. Kulmineerub see keldriahvide diplomitöö sellega, et ope Alaric suskab MOMile seljatagant vaia kerre. 

 

Seoses MOMi vaiatamisega on ka soolarõngas oma mõju kaotanud ja vampiirid uhavad kohe Elenat päästma. 

 

Kalmistul seisab ninaluristav Alaric, kes teatab, et ta ei kavatse vampiiriks hakata ja on otsustanud surra. Kõik on kurvad, jätavad hüvasti, nutavad ja leinavad. Väääääga pikk ja nutune lõiguke on. Enamvähem kõik kosekad seisavad kalmistul mändide all küünlad käes ja mängib eriti kurb lauluke. 

 

Siis järgneb veel pikem lõiguke, kuidas kõik eraldi kurvastavad. Bonnie kurvastab koos oma vennaga, keda ta embab ja musitab ja surub siis oma leekivpunaseks võõbatud huuled teise valge triiksärgi vastu. Õudukas mingi.

 

Inim-Matt ja vend Jeremy kurvastavad inimtühjas puffetis, kus nad tekiltsi joovad. Siinkohal oleks paslik meelde tuletada, et inim-Matt on keskkooli lõpuklassis ja vend Jeremy on tema klassiõe noorem vend, ilmselt alles põhikoolis. Egas muud kui.. Terviseks! Ja põhjani!

 

Elena kurvastab sedasi, et pakib paanilise hooga ope korteris asju. Stefan vaatab teda ja ohib. Lohutuseks viib Stefan Elena tagasi kooli võimlasse, kus vedelevad peoriismed. Ja kui sa nüüd arvad nagu minagi, et ju hakkavad tribüünide all bongama, siis NOPE. Ei juhtugi nagu midagi. 

 

Lõpetuseks: nõia Bonnie magab magusasti oma venna kaisus, kui korraga ta ärkab ja voodi kõrval seisab MOM, kes teatab, et teised nõiad küll tahaks, et Bonnie alustatu lõpule viiks. Siis on näha, kuidas Bonnie hiilib kalmistule ja joodab Alaricule oma verd nii et ope on siis nüüd kah vampiir. Ta tõuseb võimsa müriseva muusika saatel püsti ja veri suust tilkumas haarab maast hõbedase soonilise dildo.

 

Ja eks me muidugi nüüd kõik saime aru, et MOMil on seljas Bonniejope. 

 

Kui nad sedasi jätkavad, siis ei lõppe see krdi saade iialgi ja läheb ainult järjest igavamaks. Krdi vene teater…

 

Lase püksirihm lõdvemaks, sest kohe otsa tuleb magustoit!

 

3. hooaeg, 21. osa: enne Eha

Ooboi…

 

Sünge ja tapahimuline ope Alaric istub klassiruumis ja surub soonilist hõbedildot omale vastu nina.

 

Caroline ja Klaus Barbie korjavad koolimajas eilse peo jäänuseid kokku – täisoksendatud papptopsid, kantossid, tampoonid, kuivanud võileivad ja porgandid....

 

Ope Alaric ründab koridoris koolilaps Klaus Barbiet, Caroline liitub rüselusega. Siis põgenevad naised õue ja ope neile järele. Temal võlusõrmust pole ja kuna ta on vampiir nüüd siis hakkab ta kohe uhkelt kärssama päikese käes. Sellest hoolimata sasib ta Carolineil jalust kinni ja lohistab ta koolimajja tagasi.

 Täiesti vapustav…

 

Elena ja vend Jeremy teevad kodus remonti. Värvivad selle toa seinu, kus ope Alaric elas kui ta oma koolilaste juures ööbis. Stefan tuleb ja hakkab norima, et jõle nõmedalt värvite ja jube tume toon…  jõle nõmeda olukorra katkestab uksekell. Kill-koll! Ukse taga seisab Damon koos veritseva Bonniega. Ausõna ma ei tea, miks ta kella lasi – muidu trambib küll niisama sisse-välja.

 

Klaus Barbie ütleb Klausile, et ope Alaric on päris pöörane ja vaja linnast jee tõmmata. Klaus ütleb, et ta tuleb küll, a ta peab Elena kaasa võtta, sest tal on uute pontude tegemiseks plika verd vaja. Klaus Barbie rehmab käega ja paneb üksi ajama. 

 

Nüüd on üks igav lõiguke, kus vennad vampiirid ja nõia Bonnie sõimlevad, et kes on süüdi selles, et ope Alaric ikkagi vampiiriks sai. Huvitav nüansike siin on aga see, et Bonniel on peas uhke lokitud 20ndate stiilis sonks. Tead küll, selline lühike, kõrvuni, uhkete klambrite ja pannaldega kinnitatud…

 

Ope Alaric teeb vahepeal kiire kõne Elenale ja käsib sel tulla koolimajja, kus ta on Caroline kahe HARILIKU PLIIATSIGA laua külge naelutanud. Elena on oh ja ah, aga paneb kohe kooli poole jooksu.

 

Samal ajal laseb Klaus Elena ukse taga kella, aga sisse teda ei paluta. Seisab siis mees vihaselt trepil ja karjub, et ta kavatseb teele asuda ja kaasa võtab ta tagavararatta, taskulambi ja Elena. Vennad vampiirid puksuvad naerda ja löövad Klausile ukse näkku.

 

Klaus kõnnib vihaselt ümber maja, võtab siis trepilt ajalehe ja heidab selle reaktiivlennuki (!) kiirusel majakese köögiaknasse. Järgmiseks virutab ta murult leitud jalgpallile sellise hoo sisse, et uks lendab eest ja siis hakkab ta aialippidega majasolijaid pilduma. See on väga ilus vaadata. Siis võtab Klaus gaasiballooni ja põleva tõrviku ja sammub maja poole. Stefan läheb siis trepile ja teatab, et paraku on nüüd nii, et ope Alaric on neijud vangi võtnud ja Klausi käed vajuvad kohe rüppe. JAAAAAAA! Ukseaugust astub välja nõia Boniie peas PULKSIRGED  juuksed. Oli aega daamil end kesk võitlusmöllu sättida. Kena on…

 

Elena on vahepeal koolimajja jõudnud, kus ope Alaric peab talle pika loengu teemal ’vampiirid on nii pahad’ ja käsib tal siis Carolinei vaiatada.

 

Bonnie ootab nüüd oma vampiirist exnõidema, kes peaks tulema ja õpetama talle, kuidas vampiiri südant peatada. Noh. Ja sealt ta tulebki! Ja selgub, et selleks peab Bonnie peatama ka mõne inimese südame. Ja lihtsalt mingi random djuudi asemel osutub muidugi valituks vend Jeremy. Mis seals ikka…

 

Ma ei tea… mu aju seiskus vahepeal ja ma ei saa aru praegu, miks Bonnie annab kõikidele vampiiridele pudelist oma verd juua. Tõesõna… seisavad koolimaja ees murul ja joovad kõik nõia verd. No ju siis oli nii vaja. Mis me ikka uurime.

 

Klaus ütleb veel igaks juhuks ära, et tema on Damoni ja Stefani esivampiir, ja Tyleri ja Caroline ja Bonnie ema jne. nii et kui ta nüüd maha lüüakse, siis on kohe plats puhas.

 

Ope käsib siis nüüd Elenal Carolnei vaiatada. Tekib mehine rüselus kahe plika ja täismehe vahel. Caroline pääseb plagama ja kohtab koridoris Klausi, kes teda embab ja paitab ja vaatab with oh so loving eyes. Siis käsib koju minna ja ukse lukku panna. 

 

Ope peksab Elenat ja see karjub, et tapetagu teda ometi ära, aga ope ei tapa ja siis ründavad teda vennad vampiirid ja ope murrab nad mõlemad maha ja tuleb Klaus ja hakkab ope südant seiskama, aga ope virutab ka tema vastu maad. Ja siis äkki on Elena välja nuputanud, miks ta ikka veel elus on – näikse nii, et opevampiir Alaricu eluraasuke on seotud tema omaga nii et kui Elena sureb, siis ope sureb ja Elena asub kohe omal mingi tundmatuks jääda sooviva objektiga kõri läbi lõikama. Alaric karjub STOPP! Siis Klaus kahmab Elena ja jooooookseb nii et tuline jutt maas.

 

Järgmises pildis on Elena rihmadega tooli külge tõmmatud ja medõde dim tühjendab teda verest. Klaus nimelt kavatseb võtta, mis võtta annab ja siis kui Elena sureb, siis on Alaricuprobleem ka lahendatud. Elena oigab ja kurvastab. Kui Elena on juba enamvähem kuival, hakkab Klaus uurima, et kumma venna siis Elena oleks valinud. Ütleb (ja ma tsiteerin): ’Just between us girls, who would you have picked?’ Elena soovitab pedel perse kerida.

and here's the picture, bitch: 

 

kõik vennad vampiirid ja hübriid Tyler on nüüd rünnanud Elenat päästma ja murravad Klausi maha, siis Bonnie teeb seda va südameseiskamise värki vend Jeremyga ja Klaus kuhtub. Piiiiiikalt piiiikalt ja aegluubis kuhtub. Süda taob kõlarites kõminal ja järjest aeglasemalt. No ja siis kukubki maha. A ma ei saa nüüd aru, et kui Klaus on surnud, aga kõik teised on elus, kas see siis tähendab, et Klaus lihtsalt polnud nende esivampiir või ta pole ikkagi surnud, sest… wait! Hübriid Tyler peaks siis igatahes surnud olema kui Klaus on surnud. AAAAAAAAAAAAAAAA! Appi! Jah… Klaus ilmselt ikka polegi surnud, lihtsalt süda seisab. 

 

Nüüd tundub momendiks, et vend Jeremy on sarjast lõplikult välja kirjutatud, sest Bonniel ei tule ta elustamine välja. Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaga… ei! Elab siiski edasi.

 

Vennad vampiirid jalutavad nüüd Elenat kodupoole ja Elena toksib kinganinaga kruusa ja pobiseb, et ’klge, ma tean et päris nõme on sedasi teie mõlemaga jamada, aga noh… ma ei suuda valida’.'

 

Vennad vahivad ja näksivad huult. Siis sõidavad nad Klausi ookeani põhja uputama. Autosõidul lepivad omavahel kokku, et kui Elena ühe neist valib, siis teine lahkub linnast. Väga südamlik ja samas oh kui seksikas…

 

Elena köögis juba kõik pidutsevad ja nüüd seisavad koolilapsed ümber laua ja võtavad pitsikese tekiltsi Klausi surma terviseks. Soola peale ja sidruniviil. Klõmm!

 

Ope Alaric on nüüd keset ööd kokku kutsunud müstilise Kose vampiirinõukogu ja pritsib vihaselt, et vahtige seda! Miilitsa tütar on vampiir ja linnapea poeg on vampiir JA libahunt! Kõik istuvad lõuad rippu

 

Lõpetuseks värvib Elena jälle kodus seina kui korraga kukub ta pikali ja ninast hakkab verd voolama.

Noh..

 

Eee….

Üks osa on veel tulemas.

 

Cheers!

6.5.12

unistused tõeks!

Robert Pattinson’s ‘Water for Elephants’ director Francis Lawrence will direct ‘Catching Fire’! Is he going to cast R-Patz as the handsome Finnick Odair?

Finnick O’dair is described in Catching Fire to be very tall, have dreamy eyes, a beautiful head of hair and have many women vying for his heart. Robert Pattinson definitely fits the profile.
Lionsgate offered Francis Lawrence the open director position for the Hunger Games sequel — and considering he’s worked with Rob before on Water for Elephants – we wouldn’t be surprised if he brought him on for Catching Fire.

We can only dream!

Kaheksa varbaga kuningas

Elukunstnik Valdeku unistuseks on mängida kuningas Leari. Paraku näib, et kaks amputeeritud varvast ning liiga kirevalt elatud elu on sellele plaanile kriipsu peale tõmbamas. Kuid Valdek ei vannu alla ning nii saab teatrilavaks haiglakoridor ning partneriks lihtne sanitar, kelle täita on kõik ülejäänud rollid peale kuninga. Miks ka mitte, Leari võib tegelikult mängida kõikjal.
On öö, on teater ja on inimesed, kes on suuremad, kui nende saatus.

Andrus Kivirähk

Esietendus 10. mai 2012 Rahvusraamatukogu Konverentsikeskuse suur saal

Etendused: 15., 16., 17., 22., 23. ja 31. mai 2012 kell 19.00