23.6.14

Lugemispäevik 2.19

Jätkan lugemist.


19. peatüki alguses on Emmet just öelnud, et Edward pole koosolekult tagasi tulnud ja tema helikopter on kadunud. Bella nägu väändub koledasti ja ta pigistab käes olnud mobiili tükkideks.


Bella, Rosalie, Esme, Jacob, Alice, Carlisle ja Emmet joovad teed. Bella teetass koliseb kõvasti vastu alustassi, sest Bella käed värisevad hirmust. Esme ja Rosalie teevad kalli-kalli ja uluvad nutta. Esme näeb vana välja.


Taamal mängib suur plasmateler, üle ekraani jooseb punane kiri: Edward Cullen On Kadunud. Ja mustas raamis pilt vihasest Edwardist, kes rusikas püsti üritab mingile paparatsole molli kütta.

Fuajees sebib Taylor-non-Lautner koos politseiga.

Edward on kaheksa tundi kadunud olnud.

Bella meenutab nende pikka suhet, neid kahte nädalat; mis kõik sai tehtud ja kuidas [tsenseeritud]. Süda rinnus valutab!


Edward ei saa olla hukka saanud just enne kui ta Bellale maja hakkas ostma! Elu ei saa olla nii ebaõiglane! Õnneks on Bella kõrval soe ja pruun situniffi indiaalane Jacob Black. Bella pigistab Jacobi deltoidlihast ja tuju läheb natuke paremks.


Alice kritseldab kinnisilmi midagi hirmsa kiirusega paberile, ise kriiskab: ta naaseb, ta naaseb. Jasper embab Esmet. Nutavad

Bellale viirastub kaminatules virvendav Edward.

Ühesõnaga – olukord on äärmiselt dramaatiline.

Keset nuttu ja hala jalutab ülbelt puusi nõksutades sisse Edward, viskab märja pindzhaki toolileenile ja vaatab üllatunult nuuksuvat seltskonda.


Bella läheb ja põugib mitu korda ilmutist ribidesse, kas on ikka elus poiss või hoopis viirastused need, õud saladuslik näib… üks kummaline val-gus…

Edward on särgiväel, sokid ja ketsid näpus, näeb välja kergelt räsitud ja ab-so-luut-selt imeimeilus!


Ongi päris Edward ja kõik rüselevad üksteist eemale tõugates rabeleva tropina Edwardit kallima.

Mis juhtus, karjuvad kõik ärevalt.
Ummik oli, vastab Edward.


Bella mudib Edwardi keret suure rõõmuga igalt pool, ka rinnust, ja Edward ei tee teist nägugi, ainult natuke kihistab kui Bella teda kaenla alt pigistab!


Teised ikka pinnivad, et Edward räägiks, mis juhtus. Edward võtab pudeli õlle, istub kamina ette ja pajatab…


Lennanud Edward helikopteriga kodupoole kui äkitsi piksenool kopterisse lajatanud, mootor tuld võtnud ja võpsikusse rapsanud. Edward hüpanud kopterist välja ja leekinud padavai kodu poole tulema. Tee aga olnud pikk ja porine.


A miks sa ei helistanud, uurib Bella.
Noh, mul oli kiire koju jõuda, ütleb Edward ja vahib altkulmu Jacobi poole.

Et siis välk lõi sisse, küsib Carlisle uskumatult.
Ikka juhtub, noogutab Edward.


Edward haigutab demonstratiivselt ja kõik ruttavad koju minema. Jacob Black hiivab oma lihaselise kere kärmelt kuskile külalistetuppa.


Edward ja Bella seisavad kahekesi elutoas. Edward vahib Bellat nii, nagu Bella oleks tema elu ainus mõte. Bella hakkab vesistama ja Edward palub tal lõpetada ja nina ära nuusata. Kui nina on nuusatud, avaldavad vastastikku armastust ja embavad.


Kell lööb. Käes on kesköötund. Käes on Edwardi sünnipäev.

Bella ulatab Edwardile sillerdavasse roosade notsupiltidega paberisse mähitud kingituse.

Edward avab paki.

9 comments:

  1. Endel29.6.14

    juhtus midagi kopteriga?

    ReplyDelete
  2. Anonymous29.6.14

    EI, EI!! TUHAT KORDA EI! Edward ei ole kadunud, ta läks itaaliasse päikest võtma!

    ReplyDelete
  3. Miilits29.6.14

    Kedagi ei hakata otsima enne kui ta on olnud kadunud vähemalt 72 tundi. Kordan - mitte kedagi!

    ReplyDelete
  4. Anonymous29.6.14

    VALETAT!

    ReplyDelete
  5. Mida see Cullen tupsutab seal selle käterätikuga?

    ReplyDelete
  6. Edgar29.6.14

    Ma ütlen vahele, et poisi jutt tundub täiesti tõsi olevat. Meil juhtus omal ajal Murmanskis sama lugu, et läksime õhtusele vaatluslennule ja kohalik "välk" oli mannerguga kaasas. Siis korraga märkasime, et kainet grupijuhti polegi enam pardal. Tõmbasime kohe tuled maha ja laskusime hästi madalale. Kui olime salujagu noori kaski maha võtnud, siis toksas telik maha ja kõik panid ketsid näpus baasi poole jooksu. Võttis aega, aga kõik olid rivistuseks kohal, viimne kui mees! Joped olid kõigil kuivad.

    ReplyDelete
  7. Anonymous29.6.14

    Las ma arvan, mis pakis on... täispuhutav anaaltapp?

    ReplyDelete