30.8.11

Lugemispäevik 4

Nii, kus ma siis jäingi oma lugemisega? Vahepeal oli matas kontrolltöö, pidin õppima. Ahaa, kolmas peatükk.

Niisiis…

Jätkan lugemist

Bella organiseerib Edward Culleni fotošuuti. Rosalie on ekstaasis. OMG OMG OMG! Aga kes pilti teeb? Jean, nende ihufotograaf on koos oma vanaema, trompeti ja sõprade saabastega soos. Kes tuleks appi? Palja torsoga situniffi indiaanlane Jacob Black on ju fotograaf! Rosalie helistab Jacobile ja pika lunimise peale Jacob jääb nõusse. Siis helistab Bella Edwardile, punastab-kahvatab, punastab-kahvatab ja lepivad homseks aja kokku. „Bellal o-on boo-oi-freend“ kiusab Rosalie. „Mine perse,“ arvab Bella.

Peale peaaegu magamata ööd ja Edwardi silmadest ja tunkedega kaetud kerest, tema pikkadest jalgadest ja pikkadest sõrmedest, mida autor eriti armastab igal sammul rõhutada, ja tumedatest, tumedatest avastamata kohtadest und nähes ongi aeg minna fotošuudile. Rosalie on saanud tasuta kasutada kooli keemiaklassi. Ülikooli, matsid!

Sätivad siis hommikul keemiaklassis tahvli ette proosektoreid ja lükkavad toole kokku, kui avaneb uks ja aegluubis astub sisse Marati flanellpükstes - that hang from his hips - Edward Cullen. Pikkade sõrmedega. Ja märgade juustega. Ja juuksed on kergelt sassis. URRRR!


Bella tutvustab Jacobit ja Edwardit. Need põrnitsevad üksteist ja kostab tasast, aga seda vihasemat urinat. Ei siit sõprust küll ei tule.

Aa, seda unustasin öelda, et Edwardil on kaasas veel üks mees, Jasper Rotikont. Jasper istub nurgas vaikselt ja jälgib. Umbes nagu mina pidudel ainult mul on õlle näpus.

Jacob pildistab Edwardit siitpoolt ja sealtpoolt, alt ja ülevalt, vasakult ja paremalt. Siis aitab. Hakkavad asju pakkima, Edward palub Bellal endaga kohvi jooma minna. Bella hakkab peaaegu et jälle tõmblema aga võtab ennast kokku ja lähevad. Siis on mingi jama kirjeldus kuidas Bella orgunnib, et Rosalie läheb tema rekkaga koju ja tema võtab Rosalie merssi (või oli see bumer?) ja kuidas Jacob läheb hästi vihaseks kui Bella ütleb et läheb Edwardiga kohvile. Rosalie hoiatab, et Bella, sa ei tea sellest Edwardist midagi, ta on selline … ja vaatab Bellat pika pilguga. Tahvli eest vaatab Jacob veel pikema pilguga.


Kui liftis sõidavad, siis võtab Edward Bellal käest kinni. Seisavadki sedasi käest kinni, ei lase lahti ka kui koolimajast välja lähevad ja Edward vaikselt sädelema hakkab. Nii. Siis lähevad kohvikusse, blaa blaa, Edward aimab ära Bella lemmiktee, blaa blaa. Räägivad Bellast, Bella räägib oma emast, blaa blaa. Igavavõitu. Aa, vahepeal on, et Edward on õudselt ilus! Ja tal on pikad sõrmed. Ja et Bella isa on taksidermist ja Edwardi kasuema on pedestrian. Edward uurib küll Bellalt igasugu asju, näiteks kas Jacob on Bella boyfriend (pole), kas Mike Newton on Bella boyfriend (pole), aga kui jutt läheb Edwardile endale, siis jääb vait nagu sukk. Lõpuks küsib Bella kas Edwardil on girlfriend? „Ei ole, Isabella“ ütleb Edward. „Ma ei tegele selle girlfriendi-värgiga“. „Ikkagi pede,“ mõtleb Bella. Seda ma koguaeg arvasin et mingi saladus sellel Edwardil on… Naeratab sedasi imelikult ja kahvatu on ka kangesti.
„Kas sa Pariisi tahaks minna?“ küsib Edward
„No ikke, kes ei tahaks? Aga sellest enam ma tahaks minna Inglismaale!“
„Miks?“
„Aga eks sellepärast, et Inglismaalt on Shakespeare, Austen, õed Brontëd ja Robert Pattinson!”

Sellepeale ei oska Edward enam ka midagi öelda ja lähevad kohvikust ära. Bella astub sõiduteele.

“SITT, BELLA!” karjub Edward.

Bella poole kihutab tuhatnelja roheline sedaan... Edward tõstab Bellat kaitstes käe ja justkui üleinimlikust hoobist tõugatuna paiskub Bella elu ähvardanud auto neiust eemale. Bella lebab sõiduteel ja ei saa millestki aru. Nuusutab ainult, et Edward on ennast lavendlilõhnalise seebiga pesnud ja et tema nahk on nii külm …

But eventually, my attention is drawn to his beautiful mouth. Oh my. And for the first time in twenty-one years, I want to be kissed. I want to feel his mouth on me.


Hästi jama peatükk oli. Ei hakka ennast lillespreiga jahutama seekord.


5 comments:

  1. Marleenu31.8.11

    Jeani ma tean!

    ReplyDelete
  2. Endel31.8.11

    kui tumedatest avastamata kohtadest pajatada, siis meenub mulle kohe see kord kui me ronisime Haugiga napsuse peaga padise kloostri alla katakombidesse. siis kui kummastki tunneli otsast enam valgust ei paistnud, kustus mul 2ra see virumaa teataja, mille ma p6lema olin pannud. rohkem tikke polnud ka kaasas. ja siis veel Haug avastas, et see polnudki virumaa teataja vaid hoopis v2rske maaja, sest virumaa teataja leidis ta omal taskust, kui ta hakkas pilkases pimeduses asja ajama. ja siis kui silm pimedusega harjus, siis Haugi vari oli ka seina jube pikkade jalgade ja s6rmedega. nagu 2mblik ja mul tuli hirm peale ja ma proovisin teda laiaks astuda

    ReplyDelete
  3. A. Haug31.8.11

    Endel on taas purjakil!

    ReplyDelete
  4. Endel31.8.11

    ei ole! musu tahaks!

    ReplyDelete
  5. Maestro31.8.11

    Mehel ikka ei ripu dressipluus jalas ja ta ei kasuta dialoogis daamiga vulgaarsusi.

    ReplyDelete